Wie ben ik?

Ik Ben.
Jan van Lier. En ik woon in Kessel (L), een van de oudste dorpen aan de Maas met een rijkshistorisch erkende, maar vooral gezellige kern.

De omgeving van Kessel kenmerkt zich door historie en natuur. Een ideale omgeving om een dagje te vertoeven of om een mooie wandeling te maken via een van de vele wandelroutes. Ook een toertocht met de fiets langs de Maas is heel populair, gezien de vele fietsers die hier langskomen.   

Vanuit Kessel wandel je gemakkelijk de "Heldense bossen" in. Bij vele bekend om de uitgestrekte bosgebieden die jaarlijks vele mensen naar deze omgeving lokken om te genieten van de rust, ruimte en de natuur.

De afgelopen 20 jaar heb ik in heel Nederland en daar buiten diverse workshops, scholingen en opleidingstrajecten gevolgd en een daarvan was de driejarige beroepsopleiding tot psycho energetisch therapeut. Deze opleiding is door het VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten) geaccrediteerd.

Aanvullend op de opleiding tot psycho energetisch therapeut heb ik een tweejarige opleiding tot hypnotherapeut afgerond.

Beide opleidingen vallen onder de psychosociale sector. Om dit verder te professionaliseren heb ik dit traject aangevuld met de register opleiding psychosociale basiskennis.

Deze opleiding bestond onder andere uit de vakken psychologie, psychopathologie, kennis van de gezondheidszorg, aanvullende medische basiskennis, anatomie, fysiologie, pathologie.

Deze opleiding PsBk is afgestemd op de Plato eindtermen voor therapeuten werkzaam in de psychosociale sector. En is door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) geaccrediteerd.

In 2020 heb ik de (HBO) opleiding tot EFT master practitioner afgerond. Deze opleiding is onderdeel van de energetische psychologie en bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd waaronder het SNRO, CAT, BATc, KTNO, VVET enz.

Al deze opleidingen en scholingen heb ik met veel plezier en heel veel interesse gevolgd.

En is het nu klaar zou je denken? Nee, als complementair therapeut zal ik mij steeds weer verder ontwikkelen met de jaarlijkse bijscholingen en vooral ook diverse cursussen en opleidingen met technieken die ik in mijn praktijk kan toepassen. En niet onbelangrijk, waar ik veel plezier en voldoening uit kan putten.

Ontwikkeling

1995 - 2008 diverse grotere en kleine workshops, cursussen en opleidingen vooral gericht op mijn eigen intuïtieve en spirituele ontwikkeling.
De start van een traject waarin ik mezelf kon losmaken van veel (oude) overtuigingen en zienswijzen en het pad naar zelfontwikkeling kon gaan nemen.

2008/2009 Quantum Touch. De ontdekking van een gave. Een ontdekking van de kunst om te genezen met de handen. In deze periode heb ik speciale adem- en lichaams-concentratie technieken geleerd waarmee ik energie op een zodanig niveau kan brengen dat een lichte aanraking al voldoende is om correcties te bewerkstelligen.

In 2010/2011 heb ik een opleiding in meditatie technieken en energetisch helen (op afstand) gedaan. Voor deze opleiding verbleef ik regelmatig een lang weekeinde (van vrijdag tot zondagavond) in een spiritueel scentrum. Deze opleiding was zeer intensief. Tijdens deze weekenden werd een zeer hoge energie neergezet. Het was een pittige maar heel leerzame opleiding.

In 2012 Heb ik de nieuwe frequenties van genezen geleerd en heb de Reconnectie van Eric Pearl ondergaan. Hierbij zijn bij mij diverse activaties gedaan om gemakkelijker van deze frequenties gebruik te kunnen maken.

2014 - 2017 Beroepsopleiding tot psycho energetisch therapeut. In juni 2017 heb ik deze opleiding afgerond met een diploma. Deze opleiding is HBO gecertificeerd en een CRKBO en VVET erkende- en geregistreerde 3 jarige deeltijd beroeps-opleiding.

2015 Korte workshops orthomolecualire voeding in de praktijk. Dit stelt mij in staat om ook een passend voedingsadvies te kunnen geven als extra ondersteuning.

2016 Opleiding rebalancing-massage bij Kernwijze in Nederweert. Een ontspanningsmassage met technieken vanuit rebalancing.
Het is een fysieke, langzame en intensieve massage waarmee diep de spieren en weefsels worden gemasseerd en gewrichten worden ontspannen. Deze techniek is zeer geschikt voor therapeuten die massage als aanvulling in hun beroep willen toepassen.

2017 cursus EHBO en levensreddende handelingen in de praktijk, geaccrediteerd door de VVET.  

2017-2018 Opleiding Hypnotherapeut.  De opleiding tot hypnotherapeut is gecertificeerd door het Amerikaanse National Guild of Hypnotists, Merrimack NH, USA. Deze opleiding heb ik in Nederland gevolgd bij Hypnovision.
In april 2017 heb ik niveau 1 afgerond met een certificaat. En in mei 2018 sloot ik niveau 2 af met het erkend diploma hypnotherapeut.

2018-2019 Register opleiding psychosociale basiskennis.
Dit is een onderdeel van de opleiding 'eclectisch energetisch natuurgeneeskundig therapeut' bij het instituut E.E.N.
Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde.
Deze HBO opleiding is SNRO & KTNO geaccrediteerd en afgestemd op de Plato eindtermen voor therapeuten werkzaam in de psychosociale sector.

2019 Erkenning als CAT vergoedbare therapeut. Waardoor mijn behandelingen door diverse zorgverzekeraars worden vergoed.

2020 De opleiding tot EFT master practitioner heb ik dit jaar afgerond. E.F.T. staat voor Emotional Freedom Techniques en is een onderdeel van de energetische psychologie. Deze opleiding is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd waaronder het SNRO, CAT, BATc, KTNO, VVET enz.  

2021 vanwege de vele restricties in dit uiterst vervelende jaar zijn heel veel opleidingen en cursussen geannuleerd.
Het komt er op neer dat een jaar zoals 2021 in mijn beleving een jaar is om zo snel mogelijk te vergeten. Gelukkig heb ik in 2022 heel wat ingehaald.

2022 Natuurmystiek als praktijkgerichte interventie. Een prachtige cursus gevolgd bij Bivt waarin ik heb geleerd om psychotherapeutische en spirituele achtergronden in een natuurlijke omgeving die bij je cliënt past, tot diepere bewustwording te laten komen.
Deze training was praktisch, duidelijk en vooral erg leuk. De cliënt word letterlijk mentaal en fysiek in beweging gebracht en door de juiste vraagstellingen, bij keuzes of blokkades, wordt de beweging naar nieuwe mogelijkheden ingezet.

2022 Hersenen en bewustzijn, neurofilosofie in de praktijk. In deze korte opleiding bij Bivt heb ik de relatie tussen bewustzijn en hersenprocessen en de mogelijke invloed ervan op het therapeutisch proces en -handelen onderzocht.
Deze training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd.

2022 Cursus meridiaanmassage bij Sabaaydi massage opleidingen.  Tijdens de workshop heb ik veel geleerd over de 12 hoofdmeridianen, wat is hun functie en hoe lopen ze in het lichaam. De meridianen hebben zowel een fysieke als psychische kant. Als er blokkades ontstaan kan de energie (Chi) niet vrij stromen en dat kan uiteindelijk lichamelijke en/of psychische klachten geven.
Tijdens deze workshop heb ik geleerd om deze meridiaanbanen te behandelen en te activeren met behulp van massagetechnieken.

2023 Cursus Chi-Wit massage bij Sabaaydi massage opleidingen. Tijdens een Chi-Wit massage word de rug, wervelkolom en achterkant van je benen behandeld.
Chi-Wit is een combinatie van technieken die voornamelijk gebruikt worden in India, Vietnam en Thailand. Landen waar massage therapie traditioneel veel dieper is geworteld als geneeswijze dan hier in de westerse landen.
Door deze behandeling kan de natuurlijke energie in het lichaam beter en vrijer gaan stromen. Het is een holistische en energetische helingsmassage. Het heeft een positief effect op de mentale conditie. Het geeft verlichting bij emotionele pijn. Maar ook fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook is deze techniek heel goed te combineren met andere technieken zoals de meridiaan massage. Deze techniek wordt slechts op een plek in nederland gegeven. In 2023 heb ik deze met succes gevolgd.

2023 Cursus angst en stressstoornissen, opleiding bij Bivt.  Deze training is erop gericht om inzicht te krijgen in de verschillende stress en angststoornissen en de oorzaken daarvan en welke behandelingen bij de verschillende stress en angststoornissen kunnen worden ingezet en is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. Het gaat om therapeuten en coaches die hun inzicht in de grondslag van psychologische methodieken willen verbreden en verdiepen. Ook deze training heb ik met goed gevolg afgesloten. Deze training is bij vele instanties en beroepsverenigingen erkend en/ of geaccrediteerd.

 

De opleiding tot psycho-energetisch therapeut is een CRKBO erkende- en geregistreerde 3 jarige deeltijd beroeps-opleiding.

Geleidelijk ben ik gestart met het geven van psycho-energetische behandelingen.

Persoonlijke begeleiding in meditatie technieken en geleide (groeps)meditaties.

Energetische healing (eventueel healing op afstand). Tijdens een healing kunnen verschillende technieken worden gebruikt, afhankelijk van datgene wat nodig is.
Uw eigen transformatieproces zal hierin altijd centraal staan.  

Massage met rebalance Met kleine bewegingen laat ik spanningspatronen tot uw bewustzijn doordringen. Dit kan u tot een diepe ontspanning brengen.

Hypnotherapie Hypnose is op heel veel gebieden toepasbaar.

EFT De basis van EFT is het opheffen van emotionele verstoringen in het meridiaan stelsel, waardoor alle lichaamsenergie stroomt.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen via hetcontactformulier.

of per telefoon: 06 2916 2872