Meridiaan massage

Volgens de traditionele Chinese natuurgeneeskunde zijn de meridianen leidende kanalen waardoor de vitale energie Chi (levensenergie) stroomt. Deze levensenergie stroomt via deze energiebanen door je lichaam. De meridianen kunnen worden gezien als een web of netwerk welke door het hele lichaam loopt en alle organische systemen met zijn ledematen verbind.

Er zijn in totaal 14 grote meridianen. Tien van hen zijn paarsgewijs verbonden met grote vitale organen en zorgen voor de energetische uitwisseling van deze organen:

 

  • Longen en dikke darm

  • Maag en milt

  • Hart en dunne darm

  • Blaas en nieren

  • Lever en galblaas

Net zoals zenuw- bloed- en lymfebanen vormen de meridianen een complex systeem die delen van het lichaam met elkaar verbinden. Een goede doorstroming van energie in de meridianen bevorderd de spirituele, emotionele en lichamelijke gezondheid.
Bij disharmonie (blokkades) kan het tot verschillenden lichamelijke en emotionele klachten leiden. Alleen een onbelemmerde energiestroom zorgt voor gezondheid, kracht en vitaliteit.
Meridianen hebben zowel een fysieke als een psychische kant. Wanneer er blokkades ontstaan kan de Chi niet vrij stromen en dat kan uiteindelijk lichamelijke of psychische klachten geven.

De massage

Tijdens de meridiaan massage behandelen we 12 hoofdmeridianen die ieder weer gekoppeld zijn aan een orgaan.
De meridiaan massage is een traditionele Aziatische behandeling waarvan het positieve effect onmiddellijk merkbaar is. Het beoogd de energiestroom in de meridianen van het lichaam te harmoniseren en in evenwicht te brengen.
De meridiaan massage is een ontspannende en preventieve massage die de doorstroming van de meridianen kan stimuleren en ondersteunen. Het doel van de massage is om het hele lichaam weer in balans te brengen en er voor te zorgen dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Enkele klachten waarbij de meridiaan massage verlichtend kan werken:

✔ Spanning in schouders en nek.
✔ Verhardingen in de spieren
✔ Nervositeit en stress
✔ Koude ledematen, handen en voeten
✔ Vermoeidheid in benen en voeten
✔ Spanning in het hoofdgebied
✔ Menstruatiekrampen
En zo zijn er nog veel meer.

Gezondheid, ontspanning en genieten.

Buiten dat het goed is voor je lijf is een meridiaan massage ook zeer rustgevend en uitermate ontspannend. Het is een weldaad voor je lijf en voor je gezondheid.

Tijdens een meridiaan massage van ca. 90 minuten worden alle belangrijke organen in het lichaam van Chi-energie voorzien.
Deze massage zorgt voor een holistische diepe ontspanning, werkt tegen de stress en activeert de zelfherstellende krachten van het lichaam.