Het Mind and Balance Logo.


Het logo van Praktijk Mind and Balance
 

Voor de meesten zal dit logo er uit zien als een gele bloem. Maar eigenlijk staat dit logo symbool voor de Solar Plexus of ManiPura in. En dat is natuurlijk niet zomaar gekozen.
Waarom de solar plexus of manipura? Uiteraard zit hier een verhaal en een zienswijze achter.
Lees in dit artikel waarom ik dit prachtige goud gele chakra in mijn logo heb verwerkt en waarom dit perfect aansluit bij dat wat ik in mijn praktijk probeer te bereiken bij mijn cliënten.

Het solar plexus chakra is het derde chakra van de zeven hoofd chakra’s en ligt tussen de ribbenkast en de navel. Het solar plexus chakra is je centrum van wilskracht, je persoonlijkheid, zelfwaarde en identiteit.
Door dit chakra voel je je eigen kracht, heb je vertrouwen, verantwoordelijkheid, en ben je betrouwbaar.

De energie van dit chakra laat je intern transformeren en zorgt voor actie en beweging. Het laat je je uitdagingen overwinnen en daardoor je leven voorwaarts bewegen. Het solar plexus chakra wordt ook wel “ManiPura” genoemd. De uitdaging die meekomt met ManiPura, is om de balans te vinden in je eigen kracht. Wat inhoudt dat je je actief moet opstellen en gebruik moet maken van de energie, die dit krachtcentrum je bied.

Is het chakra niet in balans ben je angstig, emotioneel onstabiel, bevooroordeeld en absoluut niet zeker. Fysieke klachten kunnen zijn: Hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid, gewichtsproblemen en diabetes. Daarom is het belangrijk dat je solar plexus chakra in balans is. Uiteraard moeten alle chakra’s in balans zijn…

Het in balans brengen van de chakra’s is een kerntaak bij Mind and Balance.
Door je chakra’s in balans te brengen breng je je hele lichaam in balans.
Iemand met een gebalanceerd chakra systeem, dus ook een goed gebalanceerde Solar Plexus, waardeert zichzelf en zijn of haar werk. Deze persoon zit vol met vertrouwen en gelooft in zijn/haar vermogens om iets op de juiste manier uit te voeren. Deze persoon accepteert en respecteert zichzelf en heeft zichzelf lief. Hij/zij kan goed voor zichzelf opkomen en weet dat hij /zij de enige is die de touwtjes in zijn of haar leven in handen heeft.

Het via de geest in balans brengen van je hele lichaam is mogelijk met psycho-energetische therapie, hypnotherapie, E.F.T.  en natuurlijk ook met een heerlijke en zeer ontspannende massage met rebalance (terug in balans brengen) technieken.
Graag heet ik je welkom bij Mind and Balance. Praktijk voor het terugbrengen van de balans in je leven.