Chakra massage.

Een helende en ontspannende energetische massage.

De Chakra massage is een energetische massage met als doel de Chakra’s te activeren in balans te brengen en blokkades op te lossen.

Het woord Chakra komt uit het (oude) Sanskriet en betekent “wiel” of “rad” Je kunt de Chakra’s voorstellen als een verbinding tussen je fysieke en je energetische lichaam. Er zitten in je lichaam een heleboel Chakra’s of ‘energie punten’ waar jouw energie doorheen stroomt. Over het algemeen werken we met 12 van die Chakra’s waarvan er 7 worden gezien als de hoofd- of basis Chakra’s.
 

Om allerlei redenen kunnen er een of meerdere Chakra’s geblokkeerd raken. Vaak door trauma’s of vervelende ervaringen. Dan zijn deze Chakra’s niet meer in beweging en zijn gesloten. Omdat dit Chakra gesloten is kan de (levens) energie niet meer stromen zoals het hoort. Op den duur kan dat psychische en fysieke problemen gaan veroorzaken.

 

Elk Chakra heeft verbinding met bepaalde lichaamsfuncties en heeft ook invloed op bepaalde emoties en gevoelens.

Het meten en herstellen (activeren en in balans brengen) van de Chakra’s is een belangrijk onderdeel van je algehele heling.
Bij iedere massage werk ik met de Chakra’s. Vaak merk ik intuïtief dat er onbalans is of sprake is van een blokkade in een of meerdere Chakra’s. In overleg kan ik die dan ook helen.

Soms is er sprake van een ‘zware’ onbalans of blokkade en is de doorgang dus geheel geblokkeerd.
Vaak is er dan meer nodig om deze blokkades op te heffen en er voor te zorgen dat de energie weer kan gaan stromen.

Om dat te bereiken is een speciale behandeling mogelijk. Hiervoor heb ik een massage techniek eigen gemaakt die werkt op puur energetisch niveau. Tijdens deze behandeling werk ik met de energie van ‘goud’.
De energie van goud word geassocieerd met vuur en de Zon. Goud hersteld en versterkt je innerlijke en je fysieke kracht. Vooral je eerste drie basis Chakra’s je "Ik Ben”, je “Ik Voel” en je “Ik doe” Chakra worden sterk geactiveerd door deze gouden energie.

Het is de energie van de zon waardoor je wil om te groeien buiten je huidige ervaringen word gestimuleerd. En het helpt je emotionele lichaam om ongewenste emoties en angsten te overwinnen.
Het is stimulerend voor je lichaam en helpt om meer vreugde in het leven te krijgen. En vergroot je wilskracht en optimisme.

 

Tijdens deze behandeling gebruik ik onderdelen van diverse massage technieken op een eclectische manier.
Wat dat inhoud is eigenlijk te veel om te vertellen, je kunt het beter gewoon ervaren.
Je zult verrast zijn van de kracht en de energie die langzaam word opgebouwd tijdens deze behandeling. Het is een energetische ‘massage’ behandeling die in alle rust gegeven wordt en waarin je in een lichte trance gebracht wordt. Deze behandeling duurt minimaal twee uur en kan nog iets uitlopen. Dat is afhankelijk van de persoon en de klachten.
Deze behandeling is helemaal afgestemd op wat er bij jouw leeft en kan dus bij iedereen iets anders verlopen.
 

Inmiddels heb ik heel goede ervaring met deze behandeling. Mensen ervaren een sterke psychische verbetering maar ook fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.