Ik Ben.

Jan van Lier.

En ik woon in het Limburgse Helden aan de rand van het natuurgebied "de Heldense bossen" bij vele bekend om de uitgestrekte bosgebieden die jaarlijks vele mensen naar deze omgeving lokken om te genieten van de rust, ruimte en de natuur.


De afgelopen 20 jaar heb ik in heel Nederland diverse workshops, scholingen en opleidingstrajecten gevolgd en een daarvan was de driejarige beroepsopleiding tot psycho energetisch therapeut op HBO niveau. Deze opleiding is door het VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten) geaccrediteerd.

Aanvullend op de opleiding tot psycho energetisch therapeut heb ik ook een tweejarige opleiding op HBO niveau tot hypnotherapeut afgerond.

Beide opleidingen vallen onder de psychosociale sector. Om dit verder te professionaliseren heb ik dit traject aangevuld met de HBO register opleiding psychosociale basiskennis.

Deze opleiding bestond onder andere uit de vakken psychologie, psychopathologie, kennis van de gezondheidszorg, aanvullende medische basiskennis, anatomie, fysiologie, pathologie.

Deze opleiding PsBk is afgestemd op de Plato eindtermen voor therapeuten werkzaam in de psychosociale sector. En is door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) geaccrediteerd.

Al deze opleidingen en scholingen heb ik met veel plezier en heel veel interesse gevolgd.

En is het nu klaar zou je denken? Nee, als complementair therapeut zal ik mij steeds weer verder ontwikkelen met de verplichte jaarlijkse bijscholingen en vooral ook nieuwe dingen die ik in mijn praktijk kan toepassen.

Momenteel staat de opleiding “Psychosociale Thematherapie” hoog in mijn agenda. Deze opleiding is geaccrediteerd door de SNRO en KTNO.
Indien mogelijk wil ik hier in het najaar van 2019 mee starten. Deze opleiding wordt gegeven bij instituut E.E.N. (Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde). Waar ik ook de registeropleiding psychosociale basiskennis heb gevolgd.

Ontwikkeling

1995 - 2008 diverse grotere en kleine workshops, cursussen en opleidingen vooral gericht op mijn eigen intuïtieve en spirituele ontwikkeling.
De start van een traject waarin ik mezelf kon losmaken van veel (oude) overtuigingen en zienswijzen en het pad naar zelfontwikkeling kon gaan nemen.

2008/2009 Quantum Touch. De ontdekking van een gave. Een ontdekking van de kunst om te genezen met de handen. In deze periode heb ik speciale adem- en lichaams-concentratie technieken geleerd waarmee ik energie op een zodanig niveau kan brengen dat een lichte aanraking al voldoende is om correcties te bewerkstelligen.

In 2010/2011 heb ik een opleiding in meditatie technieken en energetisch helen (op afstand) gedaan. Voor deze opleiding verbleef ik regelmatig een lang weekeinde (van vrijdag tot zondagavond) in een spiritueel scentrum. Deze opleiding was zeer intensief. Tijdens deze weekenden werd een zeer hoge energie neergezet. Het was een pittige maar heel leerzame opleiding.

In 2012 Heb ik de nieuwe frequenties van genezen geleerd en heb de Reconnectie van Eric Pearl ondergaan. Hierbij zijn bij mij diverse activaties gedaan om gemakkelijker van deze frequenties gebruik te kunnen maken.

2014 - 2017 Beroepsopleiding tot psycho energetisch therapeut. In juni 2017 heb ik deze opleiding afgerond met een diploma. Deze opleiding is HBO gecertificeerd en een CRKBO en VVET erkende- en geregistreerde 3 jarige deeltijd beroeps-opleiding.

2015 Korte workshops orthomolecualire voeding in de praktijk. Dit stelt mij in staat om ook een passend voedingsadvies te kunnen geven als extra ondersteuning.

2016 Opleiding rebalancing-massage. Een ontspanningsmassage met technieken vanuit rebalancing. Het is een fysieke, langzame en intensieve massage waarmee diep de spieren en weefsels worden gemasseerd en gewrichten worden ontspannen. Deze techniek is zeer geschikt voor therapeuten die massage als aanvulling in hun beroep willen toepassen.

2017 cursus EHBO en levensreddende handelingen in de praktijk, geaccrediteerd door de VVET.  

2017-2018 Opleiding Hypnotherapeut.  De opleiding tot hypnotherapeut is gecertificeerd door het Amerikaanse National Guild of Hypnotists, Merrimack NH, USA. Deze opleiding heb ik in Nederland gevolgd bij Hypnovision.
In april 2017 heb ik niveau 1 afgerond met een certificaat. En in mei 2018 sloot ik niveau 2 af met het erkend diploma hypnotherapeut.

2018-2019 Register opleiding psychosociale basiskennis.
Dit is een onderdeel van de opleiding 'eclectisch energetisch natuurgeneeskundig therapeut' bij het instituut E.E.N.
Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde.
Deze HBO opleiding is SNRO & KTNO geaccrediteerd en afgestemd op de Plato eindtermen voor therapeuten werkzaam in de psychosociale sector.

2019-2020 In de bucket-list:  Psychosociale Thematherapie.  De psychosociale thematherapie is een nieuwe vorm van therapie waarbij gericht wordt gewerkt met levensthema’s.  Geaccrediteerd door de SNRO en KTNO.


De HBO gecertificeerde opleiding tot psycho-energetisch therapeut is een CRKBO erkende- en geregistreerde 3 jarige deeltijd beroeps-opleiding.


Geleidelijk ben ik gestart met het geven van psycho-energetische behandelingen.

Persoonlijke begeleiding in meditatie technieken en geleide (groeps)meditaties.

Energetische healing (eventueel healing op afstand). Tijdens een healing kunnen verschillende technieken worden gebruikt, afhankelijk van datgene wat nodig is.
Uw eigen transformatieproces zal hierin altijd centraal staan.  

Massage met rebalance Met kleine bewegingen laat ik spanningspatronen tot uw bewustzijn doordringen. Dit kan u tot een diepe ontspanning brengen.

Hypnotherapie Hypnose is op heel veel gebieden toepasbaar.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen via het e-mail adres:

   email@mindandbalance.nl

of via telefoon: 06 2916 2872 / 06-2183 6525

Jan van Lier, Mind and Balance.