P.E.T.

Uitgangspunt van Psycho Energetische Therapie

Tijdens psycho energetische behandelingen maak ik gebruik van diverse technieken om de levensenergie aan te zetten om blokkades in lichaam en geest op te lossen. Het uitgangspunt van psycho energetische Therapie is dat alles, mens, plant en dier, bestaat uit energie. Deze levensenergie is een afspiegeling van onze mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele staat. De psycho energetische energie.

Wat is psycho energetische therapie en hoe werkt het.

Kijk eens naar het woord zelf: “ Psycho ” heeft betrekking op de ziel en geest, oftewel de psychische gesteldheid van de mens.

Het woord “ energetisch ” duidt op het energieveld van de mens, de chakra’s en de aura zijn een onderdeel van dit energieveld. “ Therapie ” is een hulpmiddel of methode om iets te verbeteren. Als er bij een bepaald persoon een disbalans of onvrede bestaat, dan zoekt de psycho-energetisch therapeut naar een methode om dit verbeteren.

Verbinding tussen ziel en persoonlijkheid

Een psycho energetisch therapeut stelt geen diagnose zoals een reguliere arts dat doet, maar kijkt hoe een fysieke klacht is verbonden met de gemoeds- of algehele gesteldheid van een persoon.

De psycho energetisch therapeut werkt met intuïtieve en energetische methodieken als basis.

Afhankelijk van iemands behoefte en keuze worden vragen van cliënten energetisch onderzocht en zal met behulp van ondersteunende ontspannings- en healing oefeningen een begeleiding plaatsvinden. Er wordt energetisch, door middel van een aura- en chakra reading, gekeken naar de algehele gesteldheid van deze persoon. Met behulp van tekeningen kan deze gesteldheid in kaart worden gebracht. Dit alles gebeurd door het intuïtief afgestemd zijn op het energieveld van de cliënt. Op deze manier verzamelt de psycho energetisch therapeut informatie die nodig is om te komen tot dieperliggende thema’s die het proces verder kunnen verhelderen.

Bij veel cliënten is er al jarenlang een bepaalde mate van “onbalans”. Dit proces van onvrede uit zich dan vaak in het aanspannen van spieren. Bij velen is dit proces al jaren bezig zonder dat ze het verband met de spieren kunnen verklaren. Verkrampte spieren of gewrichten zijn hiervan vaak het resultaat. Bij Mind and Balance is het mogelijk om als extra ondersteuning een ontspanningsmassage te ontvangen met Rebalance-technieken waarmee deze aangespannen spieren weer tot rust en in een fijne ontspanning gebracht kunnen worden. Meer informatie vind je op de pagina Rebalancing massage .

Praktijk houdende psycho-energetische therapeuten zijn te vinden op de website van de vakgroep stichting OPET.
Mind and Balance is opgenomen in het register van praktijk houdende psycho-energetisch therapeuten. Klik HIERPsycho-energetische therapie kan worden toegepast bij:

 • psychosociale klachten,
 • onverwerkte trauma’s
 • stress, burnout
 • rouwverwerking
 • energieblokkades
 • overgevoeligheid bij kinderen en     volwassenen
 • energiebeheer bij vermoeidheid
 • als persoonlijke coaching
 • Loopbaan- en levensvragen
 • Omgaan met Hoog gevoeligheid
 • Onzekerheid, Faalangst

Aandacht voor de cliënt, voor jou.

De persoonlijke en gerichte aandacht en de zuivere en positief geladen levensenergie heeft een goede invloed op oude patronen, angsten, stress, onbegrepenheid enz. en hebben daardoor een positief effect op de behandeling. Met name psychische en psychosomatische klachten kunnen met deze behandelingen afnemen.

Wat willen we bereiken.

Het doel van de therapie is om een ziekte of trauma niet langer als overheersend te ervaren.

Door het gebruik van het voorstellingsvermogen leer ik cliënten om emoties te herkennen en te doorvoelen en vervolgens los te laten. Zo leren zij bijvoorbeeld om te gaan met pijn, verlies, verdriet of angst.

Ik begeleid mijn cliënten naar een betere kwaliteit van leven.

Ik begeleid cliënten naar psychisch en energetisch welzijn.

Daarbij help ik mensen om inzicht te krijgen in hun processen zodat het contact met hun lichaam, ziel en geest op een harmonische wijze wordt versterkt.

Psycho-energetische therapie streeft ernaar om het energetisch en psychisch evenwicht van de mens (de cliënt) te herstellen.