De wet WKKGZ

De alternatieve therapeut maakt de samenleving gezonder en dat moet zo blijven!  Een alternatief therapeut geeft zorg aan mensen op een alternatieve manier.

Alternatieve therapie is niet iets nieuws, al sinds mensenheugenis is er een spirituele en paranormale connectie waar een alternatief therapeut gebruik van kan maken.  Dit is zachtaardig, verfijnd en vaak precies wat iemand nodig heeft. Het is iets moois.


Maar zorg is zorg, of het nu alternatief is of niet er zijn vanaf 2017 een aantal nieuwe regels waar een alternatief therapeut aan moet voldoen. Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan de eisen van de wet WKKGZ.

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg gaat over kwaliteit en klachtrecht van cliënten in de zorgsector en is sinds 1 januari 2016 van kracht.  Voor het onderdeel klachtrecht was een overgangstermijn van een jaar ingesteld. Als alternatief therapeut is ook mijn praktijk Mind and Balance verplicht vanaf 1 januari 2017 aan de eisen van deze wet te voldoen.

Mijn praktijk Mind and Balance is na een screening op competentie en beroepsmatigheid door het CAT (collectief alternatieve therapeuten) toegelaten. Het CAT is er voor alle beroepsmatige alternatieve genezers, alternatieve therapeuten en complementaire therapeuten.


Mind and Balance voldoet volledig aan de wet WKKGZ en is via het CAT aangesloten bij de meest vooruitstrevende alternatieve beroepsorganisatie van Nederland.  En is dus klaar om in 2017 binnen het werkveld van M&B aan de slag te gaan.


Mind and Balance is ook aangesloten bij:

Klachtenportaal ZORG en voorziet hiermee in een laagdrempelige en effectieve ondersteuning bij geschillen.  

De intentie van de WKKGZ is luisteren naar cliënten, leren van fouten en de kwaliteit van zorg verbeteren. Door het lidmaatschap bij Klachtenportaal ZORG heeft praktijk Mind and Balance de klachtenregeling voor de cliënten gewaarborgd.

Praktijk Mind and Balance voldoet vanaf 1 januari 2017 aan de wet WKKGZ. Daarmee streef ik naar het leveren van goede zorg. Zorg die kwalitatief goed is en voldoet aan de tevredenheid van de zorgontvanger/cliënt.