Tweelingzielen


 

De tijd waarin we nu leven wordt ook wel het Aquarius of Waterman tijdperk genoemd. Dit is een tijdperk waarin we te maken hebben met grote veranderingen in de wereld. 

Het nieuwe Aquarius/Waterman Tijdperk.

De voornaamste hoedanigheid van het Watermantijdperk is synthese. ‘Alles komt bij elkaar en wordt duidelijk’. Doordat we gaan ontdekken wat bewustzijn is, komen we achter de grote wetten van het leven, zoals de wet van karma en de wet van reïncarnatie. We gaan werkelijk beseffen dat alles energie is en dat we allen bewustzijn zijn. Dat de mens veel meer is dan zijn lichaam en dat we behoren tot één kosmische familie. Het wordt daardoor het tijdperk van het algemene belang, samen delen, geestelijke ontwikkeling, de ontdekking van onze bron én onze bestemming.

Het Aquarius tijdperk is een compleet nieuwe cyclus in de spirituele ontwikkeling van de mensheid. De spiritualiteit zal een prominente plaats innemen in alle aspecten van de samenleving. Ook de technologie en de wetenschap zullen zich voor de spirituele doelen van de mensheid inspannen en een perfecte materiële basis voor de geestelijke ontwikkeling van de mens vormen.

In deze tijd zullen vele veranderingen op diverse gebieden plaatsvinden. Ook in de traditionele relaties zoals huwelijken zal veel gaan veranderen. Dit zal vooral ontstaan omdat er nieuwe verbindingen worden gemaakt met personen op zielsniveau. Het huwelijk als instituut zal hierdoor wat minder strak worden afgebakend. Er zal ruimte nodig zijn voor verbindingen met andere personen. Er vinden momenteel over heel de aarde herenigingen plaats van mensen (zielen) die afkomstig zijn uit dezelfde zielengroep, of zielenfamilie.  

Er zijn diverse soorten zielen-verwantschappen. Wil je hier meer over weten Google “zielengroep” dan maar eens op internet en je wordt overspoeld met informatie. Ben hierin echter selectief, als de informatie niet goed voelt, laat deze dan liggen en kijk dan weer verder.

De sterkste vorm van zielenverbindingen is de “Tweelingziel”.  Iedereen heeft een tweelingziel, maar vaak zijn deze niet gelijktijdig op aarde of in deze dimensie. De ontmoeting met je tweelingziel was in de voorgaande periode dan ook vrij zeldzaam. Echter nu in het Aquarius tijdperk komt het heel veel voor. Het lijkt alsof in deze tijd vele tweelingzielen naar de Aarde zijn gekomen om hier mee te werken aan de bewustzijns-omslag die er aan komt.

Een ontmoeting met je tweelingziel is heel bijzonder. De ontmoeting lijkt vaak geregisseerd door ‘het toeval’, alsof het zo moest zijn. En als deze ontmoeting gebeurd dan heeft dit altijd een enorme impact op je. Het is alsof je jezelf ontmoet, alsof je in de spiegel kijkt naar een kopie van jou, de essentie van wie jij bent. Je voelt een enorme vertrouwdheid en als je elkaar in de ogen kijkt is het alsof je thuis komt en de tijd stil staat. Er is vanaf het begin een gevoel van eeuwige verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde, een liefde die zo diep in je hart verankerd zit dat je weet dat hij nooit meer over gaat.  

En dat kan behoorlijk wat verwarring opleveren. Zeker als je in een gelukkige relatie zit en helemaal niet zit te wachten op de komst van een tweelingziel.

Terug naar de bron.

Tweelingzielen zijn op zielsniveau zo sterk met elkaar verbonden dat zij in wezen een zijn. Als tweelingzielen elkaar in dit leven ontmoeten, betekent dit dat er een bepaalde vorm van spirituele volwassenheid is bereikt. Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan, als zij hun lessen geleerd hebben en op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar. De ontmoeting tussen tweelingzielen zorgt er voor dat lessen versneld worden, zij versterken elkaar in hun lichtenergie waardoor en vaak grote veranderingen plaatsvinden in hun leven.

Aantrekken en afstoten.

Hoewel tweelingzielen in essentie veel op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Deze ontstaan voornamelijk door een verschil in ontwikkeling en ieder heeft zijn eigen levenslessen en zijn eigen levenspad. Vaak spiegelen tweelingzielen elkaar deze verschillen en het komt dan ook regelmatig voor dat er heftige botsingen ontstaan tussen de tweelingzielen. Soms staan persoonlijke ontwikkelingen elkaar in de weg, waardoor er periodes voorkomen waarin zij afstand nemen, zodat de eigen ontwikkeling door kan gaan. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is echter enorm groot waardoor zij weer naar elkaar toetrekken. Deze wisselingen gaan door totdat de levenslessen geleerd zijn.

Maar ik heb een gelukkige relatie, hoe moet dit nu?

Niemand kan zeggen of voorspellen wat de komst van een tweelingziel voor jou en je leven betekent. De liefde tussen tweelingzielen hoeft niet altijd op een fysieke of seksuele manier geleefd te worden. Hoe een tweelingziel relatie vorm krijgt hangt natuurlijk ook af van wat partners in een relatie hebben afgesproken met elkaar.

Er zijn veel tweelingzielen die ondanks hun diepe liefde voor elkaar, trouw blijven aan hun partner. Zij voelen heel duidelijk dat hun liefde voor hun partner los staat van de liefde voor de tweelingziel en dat zij hun partner niet willen missen in hun leven. Anderen voelen heel sterk dat de enige manier om de wereld te dienen met het licht van hun liefde, alleen kan door ook met elkaar een liefdesrelatie aan te gaan. De manier waarop de liefde vorm krijgt binnen de relaties is iets wat je samen bepaalt. Dit is voor iedereen anders en je hebt hierin altijd een eigen keus. Besef dat iedere relatie anders is en uniek is en dat vergelijken vaak leidt tot verwarring en wanhoop.

Neem de tijd om uit te zoeken wat jouw relatie voor jou betekent en wat de bedoeling is van jouw tweelingziel ontmoeting. Het kan zijn dat je ontdekt dat de ander durven loslaten, een unieke vorm is van onvoorwaardelijke liefde voor jouw tweelingziel en zijn of haar levenspad. Besef dat in je hart je altijd verbonden blijft met elkaar. Veel tweelingzielen voelen juist ook op afstand die onvoorwaardelijke harts-verbinding en nemen elkaars gevoelswereld op.

Liefde voor jezelf en voor de wereld.

Mocht het zo zijn dat jij beste lezer in de positie bent om je tweelingziel te ontmoeten, dan zal er veel veranderen in je leven. Mijn persoonlijke ontmoeting met mijn tweelingziel heeft bij mij voor een behoorlijk heftige periode in mijn leven gezorgd. Een periode van enkele maanden waarin mijn leven volledig op z’n kop leek te staan. Momenteel zijn wij zo ver dat we een goede balans hebben gecreëerd. Dit geeft dan ook weer de zo belangrijke rust in je leven. Wat ook voor onze gezinnen heel erg prettig is. 

Na deze heftige periode volgt een periode van rust. Een periode waarin je samen met je zielenmaatje werkt aan je datgene wat je graag samen wilt gaan doen.

Uiteindelijk zorgt de tweelingziel ontmoeting er voor dat je steeds meer gaat leven vanuit je hart. Je leert om het verlangen naar liefde los te laten zodat je uiteindelijk beseft dat je liefde bent. Hierbij speelt het ego geen rol meer, en je benadert de wereld steeds meer vanuit een onvoorwaardelijke liefde die verder reikt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Met deze liefde die huist in je hart, beïnvloed je de mensen om je heen, bewust maar ook onbewust. Zo verandert de wereld in een wereld waarbij meer ruimte is voor liefde en compassie. Ieder doet dit op zijn eigen manier en met zijn eigen persoonlijke kwaliteiten. Je neemt de tijd om te ontdekken wat jouw unieke missie voor deze wereld is. Vergeet dan vooral niet om te genieten van deze ontdekkingsreis. Want het is zo onvoorstelbaar bijzonder, Nooit had ik kunnen dromen dat dit zoveel zou betekenen in mijn leven.

Ik wens iedereen die zijn of haar zielenmaatje gaat ontmoeten of al heeft ontmoet, veel liefde op je pad!

Namaste.

Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze wil ik graag met geïnteresseerden delen. Ik vertrouw op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van mijn website mee te verfraaien. Deze afbeeldingen komen van websites zoals Pixabay en zijn vrij van rechten Ze mogen volgens de aanbieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden.  Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het eventuele copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mochten  er op mijn website, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.