Sfeervelden

De definitie van een sfeerveld is  “een op aarde op de plaat opgeslagen totaal indruk van een moment of een periode in samenhang met mensen”.

Bij een sfeerveld gaat het heel vaak om non-verbale communicatie. Dus zonder woorden.

Velden worden gemaakt door mensen zelf, door samen een bepaalde emotie te voelen.

Twee mensen die het leuk hebben met elkaar en in een ondeugende bui anderen voor de gek houden, maken een veld.  Met een stel collega’s je tegen je baas keren op het werk, noem je een veld.  Zodra mensen een bepaalde emotie delen met elkaar, maken ze een veld, een Sfeerveld.

Als je met anderen samenkomt maak je met hen een eigen veld. Dat samenkomen kan op vele manieren. Op je werk kun je een werkveld maken. Met vrienden maak je een vriendschapsveld. Als ouder maak je een gezinsveld. Een veld is een emotie die door twee of meer mensen gevoed wordt. Als twee mensen, of twee kinderen een sterk veld hebben gemaakt kan het voor een derde lastig zijn om bij dit veld aan te sluiten.

Een veld is echter altijd door anderen mensen op te pikken, of wel te lezen. Mensen zijn geweldige veldlezers.

Waarom maak je eigenlijk een veld? Dat is om je gekend te voelen. Als iemand anders jou bevestigd dan voel jij je sterker.  Twee vrienden kunnen in hun ondeugd een enorm veld maken. Je voelt het er dan afspatten.

Of twee verliefde mensen. Ook zij creëren hun eigen verliefdheidsveld.


Misschien  ken je de volgende situatie: Je hebt naast je partner vaak contact met je allerbeste vriend of vriendin. Je partner is jaloers omdat jij met een ander een veld maakt. Je partner heeft geen zicht op jullie veld, weet niet waar jullie over spreken en kan de grapjes vaak niet volgen.

Jij hebt met je vriend of vriendin in de loop van de tijd een wij-gevoel ontwikkeld.

Dat kan voor je partner heel bedreigend voelen. Soms blijft bij hem of haar heel lang de onrust hangen. Pas als je partner het veld, dat jullie samen maken, kan accepteren en er misschien zelfs grapjes over kan maken, keert de rust weer terug.

Hem of haar helpen om jullie veld te accepteren, is nog beter.  Uitleggen dat een veld met iemand anders niets afdoet aan jullie gezamenlijke veld, helpt mogelijk ook.

Stel je komt een oude jeugdliefde van je geliefde tegen. Ze hebben ooit een veld samen gemaakt en worden zacht van binnen als ze elkaar weer ontmoeten. Op het moment dat ze net samen zijn, zul je in hun gezichten iets zien van de leeftijd die ze hadden toen ze de gezamenlijke herinnering opgeslagen hebben.  Dit komt omdat de herinnering van hun plaat loslaat en daarmee ook de leeftijd en het uiterlijk van toen.  Een dergelijk veld kan wat bedreigend voelen. Als je hen hun veld niet gunt, ontstaat er jaloezie.

De kunst is je partner het veld te gunnen wat deze ooit met deze vriend of vriendin had. Het hoeft niets af te doen aan wat jullie samen hebben.  Het geeft rust als je het veld kunt zien als een veld: Het is geen echte bedreiging voor jullie relatie.

Met bijna alle mensen om je heen maak je een veld. Maar wel met iedereen een ander veld.  Het is leuk om voor jezelf een keer te kijken welk veld je met wie maakt. Wat  is de ondertoon in jullie relatie?

Heel veel strijd ontstaat uit het feit dat je anderen mensen hun veld niet gunt met elkaar.  Leer, dat een dergelijk veld soms nodig is om oud zeer te herstellen tussen twee mensen. En laat alle mensen hun velden.  Of je het nu begrijpt of niet. Het is hun veld, dus zullen ze het wel voor een korte of langere tijd nodig hebben.

Een veld kan door twee of meer mensen gemaakt worden. Je kunt als je het wilt dit een keer bespreekbaar maken.  Lukt dat niet, laat ze dan. Besef dat het slechts een veld is.


Uit: Klimmen op de ladder van bewustzijn.

Soul Support.

Mind and Balance


Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze wil ik graag met geïnteresseerden delen. Ik vertrouw op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van mijn website mee te verfraaien. Deze afbeeldingen komen van websites zoals Pixabay en zijn vrij van rechten Ze mogen volgens de aanbieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden.  Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het eventuele copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mochten  er op mijn website, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.