De Spiraal als symbool voor Mind and Balance

Wie goed heeft opgelet heeft gezien dat in het logo van Mind and Balance een gekleurde spiraal is verwerkt. Het huidige logo is zeker nog niet zoals het moet zijn, het is net zoals Mind and Balance nog in ontwikkeling en daarom zal ook het logo zich nog aanpassen. Maar de spiraal zal toch de basis van het logo blijven.

Waarom een spiraal zal je jezelf misschien afvragen. Graag geef ik hierover wat uitleg:


Een van de mooiste symbolen die me heel erg aanspreekt is wel het spiraal net als cirkels.

Spiralen komen veel op mijn pad om hun boodschap af te geven.

Hoe langer en dieper ik kijk, des te meer is er te zien, ook in gevoel.

De vorm, perspectief, details, kleuren, de vele lagen die langer of korter worden.

De oneindige diepte die het eeuwige leven zelf is en door blijft draaien.

Het eind van een (donkere) tunnel is in zicht, zowel aards als hemels

Een draaitrap met de vele treden van het leven.

Het menselijk gekleurd oog waar achter de ware ziel verblijft.

Derde oog die meer waarneemt en ziet dan het aardse oog.

De draaikolken in de zee die diep kan zijn.

Een verrekijker naar het Universum waar veel oneindige energie en beweging is.

Kleuren die zich bewegen in de spiraal en een extra dimensie mee geven.


Bij Mind and Balance wordt veel aandacht besteed aan de taal van de innerlijke verbeelding, zoals metaforen, fantasie, imaginatie, visualisatie, dromen, innerlijk kind, mandala’s, kaarten, enzovoort.

Levensspiralen…..Immer verder draaiend gaat de spiraal zijn weg, van binnen naar buiten, of van buiten naar binnen, in cirkels, maar zich telkens begevend naar een nieuw niveau, je meenemend naar verdere of diepere dimensies.

De spiraal roept op, doet denken aan, raakt en roert het besef van de mens dat alles eeuwig en oneindig in evolutie is. Geen wonder dat zoveel oude culturen de spiraal opnamen in hun bestand van belangrijke symbolen. Wellicht is de spiraal zelfs het oudste symbool van menselijke spiritualiteit!

Dubbele spiralen worden door velen verklaard als een symbool van reïncarnatie.

Een spiraal is een bijzonder verschijnsel dat in de natuur veel voorkomt. Bij veel melkwegstelsels is de materie spiraalvormig gerangschikt. Ook in de plantenwereld komt de spiraal voor, denk aan hoe het blad van de varen zich ontrolt. Verder in vele variaties van tekeningen op slakken en schelpen. Tenslotte in de vorm van het slakkenhuis van ons oor. Net als het labyrint is de spiraal is een symbool voor het leven van de mens. Zowel het labyrint als het spiraal worden al eeuwen gezien als een teken van de reis van het innerlijk leven. De hersenen van de mens lijken op een labyrint. In die zin kun je het labyrint ook zien als een spiritueel brein.

De keuze van het spiraal als symbool voor mijn praktijk is dan ook een logische keuze. De symboliek van de spiraal past in hetgeen ik als Psycho Energetisch Therapeut probeer uit te dragen. De spiraal staat voor het proces van leven, loslaten en weer herboren worden, de beweging die je maakt in het proces van verdieping. Elke keer kom je weer dezelfde obstakels/patronen tegen, maar op een dieper niveau of vanuit een andere hoek. Denk ook aan de cyclus van de zon, de maan en de sterren en het ritme van dag en nacht. Als kosmisch symbool is de spiraal de natuurlijke vorm van groei.

Mind and Balance


Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze wil ik graag met geïnteresseerden delen. Ik vertrouw op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van mijn website mee te verfraaien. Deze afbeeldingen komen van websites zoals Pixabay en zijn vrij van rechten Ze mogen volgens de aanbieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden.  Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het eventuele copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mochten  er op mijn website, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.