Surya Namaskár – De Zonnegroet

In deze tijd van drukte en door de moeizame energieën van het Kali Yuga tijdperk zijn mensen vaak op zoek naar rust. Rust binnen de sleur van de dag, de mobiele telefoon die constant afgaat maar ook binnen alle verplichtingen die mensen hebben en de verwachtingen die men van elkaar heeft.

De zon is een bron voor energie voor ons, Hij zorgt voor de nodige vitamine D waar tegenwoordig zo’n tekort aan is en het zorgt ervoor dat wij de dag naast de nacht kennen zodat wij normaal kunnen functioneren. Ook geeft de zon de zo belangrijke warmte af, Hij verwarmt de aarde, verwarmt alle levende wezens enz. Zonder de zon zou er kortom geen leven zijn op aarde, Hij wordt dan ook wel de God van ons zonnestelsel genoemd. Door Hem werken de krachten van Brahma, Vishnu en Shiva op elk niveau. Een manier om je dag in alle rust te beginnen is ‘de zonnegroet.’ De zonnegroet, in het Sanskriet ‘Surya Namaskár’ genoemd, is een spirituele oefening. Het is een ochtendritueel dat veel gebruikt wordt bij yoga en zorgt ervoor dat je iedere ochtend weer goed in contact komt met jezelf en het geeft je de energie om de dag weer goed aan te kunnen. Het is daarnaast een effectieve manier om los te worden, te stretchen, het geeft massage van alle gewrichten, spieren en organen en brengt deze in balans. De zonnegroet bestaat uit 12 in elkaar overlopende houdingen of asana’s.

Doe je mee? Volg de 12 stappen van De Zonnegroet.


Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze wil ik graag met geïnteresseerden delen. Ik vertrouw op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van mijn website mee te verfraaien. Deze afbeeldingen komen van websites zoals Pixabay en zijn vrij van rechten Ze mogen volgens de aanbieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden.  Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het eventuele copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mochten  er op mijn website, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.