Energetische koorden


Telkens wanneer je in aanraking komt met iemand anders, tijdens een korte ontmoeting of in een intieme relatie worden energiekoorden gevormd via de chakra's of de aura's. Je vormt dus koorden met vrienden, geliefden, ouders, kinderen, collega’s enz.

Er zijn ook koorden die niet (meer) gezond zijn en die geen enkel positief doel (meer) hebben. Ze kunnen jou leegzuigen of op een andere manier beïnvloeden. Vaak worden koorden aan ons vastgemaakt zonder onze bewuste of onbewuste toestemming.

Het kan dus nodig zijn om te kijken of er energetische verbindingen zijn met personen (en soms is dat met een heel dierbaar iemand) die niet goed meer voor je zijn. Je kunt dan beslissen of je deze vastzetting nog aanvaardt of niet.

Het kan ook zijn dat je een of meer koorden niet helemaal wilt verwijderen, maar controle wilt hebben over de energie die naar je toe gestuurd wordt of je ontnomen wordt.

Soms zijn deze energetische verbindingen zo sterk, dat er niets anders op zit dan ze (liefdevol) te verwijderen. De plaats waar ze verwijderd worden kan nadien geheeld worden. Ze hebben er uiteindelijk lang gezeten.

Als ik mijn ogen sluit en me concentreer zie ik de vorm van de koorden. Hun kleur en de symboliek van hun vorm. Dit beschrijf of teken ik, zodat je ze ook zult zien. Het is ook mogelijk om op het energie koord van een bepaald persoon af te stemmen. Door het noemen van de naam van deze persoon kan ik de energie van deze persoon opvangen en het energie koord zien.

Samen kunnen we dan beslissen of je ze nog wenst in deze vorm, dit wilt veranderen of ze los wilt maken, door wilt knippen en/of verwijderen. De aanhechtingsplaatsen gaan we samen helen.

Alles wat ik zie, laat ik jou zien, of vertel ik je. En alles gebeurt in overleg.

Dit hele gebeuren kan uiteindelijk een gezonde relatie weer een nieuwe kans geven.

Een voorbeeld. Een ouder-kind relatie kan goed zijn, maar er kunnen energetische koorden tussen jou en bijvoorbeeld jouw moeder zijn die hun doel hebben verloren en verstikkend kunnen zijn. Of op een andere manier je belemmeren in jouw ontwikkeling en groei.

Uit welk gebied komen ze en waar houden jullie elkaar vast?Zijn deze banden losgemaakt, veranderd of verwijderd, dan zul je dat als heel bevrijdend ervaren.Er is iets weg wat er voorheen wel was.

Je kunt je eigen weg weer gaan, zonder ongezonde verbindingen die je belemmeren in jouw groei en ontwikkeling.

Het kan ook zijn dat je na de dood van iemand nog intens met die persoon verbonden bent, degene die overgegaan is houdt je vast uit schuldgevoel zodat je nauwelijks verder kunt. Ook dan is het losmaken, veranderen of verwijderen van de energetische koorden bevrijdend en helend.

Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze wil ik graag met geïnteresseerden delen. Ik vertrouw op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van mijn website mee te verfraaien. Deze afbeeldingen komen van websites zoals Pixabay en zijn vrij van rechten Ze mogen volgens de aanbieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden.  Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het eventuele copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mochten  er op mijn website, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.