Combinatiepakket Rebalance ontspanningsmassage met PET sessie.

Combinatiepakket Rebalance ontspanningsmassage met PET sessie.

De afgelopen weken heb ik bij enkele cliënten dit pakket  met succes toegepast.

De cliënten die ik afgelopen weken in mijn praktijk had, ervaarden problemen waar ze zelf niet echt de vinger op konden leggen.  Het waren problemen die vooral te maken hadden met hun psyche.

Tijdens de intake bleek dat deze personen het gevoel met hun lichaam voor een groot deel verloren hadden. Door de drukke levenswijze werden ze zodanig in beslag genomen dat het “gevoel” van hun eigen lichaam ver op de achtergrond is komen te staan. Een gejaagd en druk leven is hiervan vaak de oorzaak. Maar ook de druk die op hun wordt gelegd, werk, opleiding, gezin, kinderen. Alles komt op de eerste plaats behalve het eigen lichaam en gevoel.  Vaak komt deze druk ook van buitenaf en krijg je dit over je heen, of je wilt of niet. Tijd voor echte ontspanning en rust is er nauwelijks.

Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet steeds maar door kan blijven gaan. Uiteindelijk zal het lichaam (gezien vanuit de psychosomatiek) een reactie geven. Dat begint met kleine signalen, maar uiteindelijk als hier geen aandacht aan wordt gegeven zal het grotere klachten gaan veroorzaken.

Zoals gezegd had ik enkele personen in mijn praktijk die met een vergelijkbaar probleem rondliepen. Een persoon heeft deze problemen zo lang genegeerd dat er psychische klachten zijn ontstaan, ondanks dat het een jong persoon is.

Voor mij bestond de uitdaging hier een zo goed mogelijke behandeling voor te geven. Voor mij was duidelijk dat ik bij deze persoon nu in deze fase beter nog geen hypnotherapie kon gaan toepassen. Ik was voorzichtig met het in trance brengen en koos daarom voor een zachtere methode via een geleide meditatie.

Maar toch miste ik nog iets. Tijdens het ontwikkelen van het behandelplan besefte ik de behoefte aan “lichaamswerk”.  Deze persoon had voor een groot deel het gevoel van het eigen lichaam verloren. Daarom besloot ik de behandeling te starten met een heerlijke ontspanningsmassage met rebalance technieken.  Het doel was om het “gevoel”  weer terug te brengen. Een massage met rebalance technieken waarmee een bewustwording van het eigen lichaam weer op gang komt en tevens ook een diepe ontspanning wordt gecreëerd (aanraken om "geraakt" te worden). Vanuit deze hele diepe ontspanning waar we ruim de tijd voor nemen, gaan we geleidelijk over in het psycho-energetische gedeelte.

Het energetische gedeelte start al tijdens de massage. Tijdens de massage kom ik zelf in een diepe rust en begin inzicht te krijgen in de energiebanen van de persoon.  Vaak bemerk ik dan al de blokkades en krijg ik inzicht in de werking van de chakra’s, de kleuren en de balans van de energieknooppunten.  Ook krijg ik inzicht in de energievelden rond deze persoon, zijn of haar aura.

Vanuit de massage kan ik dan overgaan in het behandelen van deze chakra’s en het herstellen van de balans.

En tenslotte werd de sessie afgesloten met een grondingsoefening in de vorm van een geleide visualisatie.

Tijdens de tweede sessie zijn we gestart met een uitgebreidere massage met rebalance techniek en vanuit deze ontspanning zijn we verder gaan werken aan de chakra’s en energievelden (Aura's). De sessie werd afgesloten met een heerlijke geleide meditatie waarin we samen een mooie transreis maakten.

Tijdens deze behandeling wordt de cliënt vanuit de ontspanning en het fijne gevoel zich weer bewust van het eigen lichaam en de processen die zich hier afspelen. Er komt een diepe rust die als een warme deken over de persoon neerdaalt.  En vanuit die rust mag het gevoel weer helemaal terug komen. Dit gaat soms met emoties gepaard of met een heerlijk gevoel waardoor de cliënt in een soort trance (slaaptoestand) geraakt en alles diep op de persoon mag inwerken.  Emoties komen soms spontaan los. Dat zijn vaak onderdrukte gevoelens en horen erbij. Het hoort bij het proces van herontdekking van het eigen lichaam en gevoelens en verlangens.

Na twee of drie sessies met deze massgetechniek en de psycho-energetische behandelingen zal er al een aanzienlijke verbetering optreden. Dan kan er worden overgegaan op het leren van oefeningen die de cliënt zelf thuis kan uitvoeren waardoor het proces van herontdekking verder mag gaan.

Deze hele behandeling bestaat niet uit een vast afgebekend programma maar is afhankelijk van de hulpvraag en de inzichten die ik energetisch ontvang. Het kan dus variëren en aangepast worden aan datgene wat op dat moment belangrijk is.  En natuurlijk zijn de eigen wensen ook van groot belang.

In sommige gevallen kan er tijdens deze combinatie sessie ook hypnotherapie  plaatsvinden.  Daarmee gaan we hypnose toevoegen aan de behandeling.  Dit kan een heel krachtige toevoeging kan zijn met een heel breed toepassingsgebied.

Alles gebeurd uiteraard in overleg en met onderling goedkeuren. Het allerbelangrijkste voor mij is dat de cliënt zich veilig voelt en zo in een diepe ontspanning kan komen.

Deze combi-sessie is een weldaad voor jezelf.

De kosten zijn € 50,- per sessie (ca. 2 uur).  Het is een investering in jezelf waarbij je de behandeling mag ervaren als een weldaad voor je lichaam en geest.

Bij interesse maak dan een afspraak via het webformulier of stuur een email naar email@mindandbalance.nl   Bellen kan ook.  Zie onderaan op deze pagina.

Een intakegesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.   

Tot binnenkort, bij praktijk Mind and Balance.  

Copyright:

Mind and Balance gebruikt informatie uit artikelen die op diverse fora via internet zijn gepubliceerd en openbaar zijn. Deze willen wij graag met geïnteresseerden delen. Wij vertrouwen op de deskundigheid van de uitgevers van deze artikelen. Ik wil en zal op geen enkele manier het copyright claimen van de diverse illustraties die ik van het vrije internet download en gebruik om de pagina's van deze site mee te verfraaien. Deze afbeeldingen worden dan wel door mij gebruikt, maar het copyright van de originele illustraties blijft expliciet eigendom van de individuele artiest. Mocht er op de pagina's, ondanks mijn zorgvuldigheid, illustraties, onderdelen of artikelen zijn gebruikt waarop een copyright rust en/of waarvoor ik geen toestemming heb verkregen, dan verzoek ik u om mij dit zo snel mogelijk te laten weten. Ik zal dan direct het betreffende onderwerp verwijderen.

Mind and Balance.